Projekt MonMur u sklopu Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Mađarska – Hrvatska

Dana 19.10.2021. s početkom u 10.00 sati održava se konferencija Mura – Voda u fokusu.

Vrijeme održavanja: 19. listopada 2021. godine, od 10:00-16:00 sati

Mjesto: ONLINE

Pozivamo vas na konferenciju Mura – Voda u fokusu, u sklopu provedbe projekta iz Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Mađarska – Hrvatska, 2014-2020.

Sudjelovanje je besplatno, no potrebna je registracija.

Registrirati se možete na web stranici www.sooswrc.hu

Jezici konferencije: hrvatski i mađarski jezik, osigurano je simultano prevođenje.

Međimurske vode d.o.o. Čakovec su partner projekta MonMur i u suradnji sa mađarskim partnerima Délzalai Viz- vodovod i kanalizacija Nagykanisza i Sveučilište Pannónia u Soósu, Centar za istraživanje i razvoj vodnih tehnologija provode ovaj projekt MonMur – Monitoring površinskih i podzemnih voda na području Međimurske županije te Zala županije (HU).

U sklopu projekta provodi se monitoring i ocjenjuje stanje međunarodnih graničnih rijeka. Kod montoringa rijeke Mure, već postoje neke informacije o hidrološkim, fizikalnim, kemijskim i biološkim parametrima, ali postojeće baze podataka nisu dovoljne, posebno o nekim specifičnim parametrima tj. tvarima. Nadalje, podaci o analitičkim metodama, metodama pripreme uzoraka i praćenja za određivanje kvalitete i količine nekih opasnih spojeva još nisu sažeti. Ovaj projekt doprinjeti će rješavanju gore spomenutih problema, ocjenjivanjem postojećeg stanja o pojavi mikrozagađivača u regiji Mure, metodološkog plana uzorkovanja koji uključuje najsuvremenije tehnologije i najbolje prakse te mrežne platforme za sveobuhvatno širenje. Te nove metode mogu se primijeniti u praksi i mogu razviti dobro funkcionirajuću prekograničnu mrežu za poboljšanje kvalitete vode. Projekt je započeo 1. kolovoza 2020. godine i sufinanciran je iz Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Mađarska-Hrvatska.

Mura Conference_Program (PDF)

Skip to content