Međimurske vode d.o.o. dobile vozilo vrijedno 2,6 milijuna kuna

Čakovec, 25. kolovoza 2016. – Vozni park Međimurskih voda d.o.o. iz Čakovca od danas je bogatiji za novo vozilo za održavanje sustava odvodnje. Vozilo proizvođača Muller Umwelttechnik GmbH s pripadajućom opremom, vrijedno 2.598.400,00 kn (bez PDV-a), direktoru Međimurskih voda d.o.o.  Vladimiru Topolnjaku, predao je direktor zagrebačke tvrtke Agra trgovina d.o.o., Srećko Oroz.
Muller Canalmaster F 125 E WA specijalno je vozilo ukupne zapremnine spremnika od 12.500 litara namijenjeno čišćenju i uklanjanju nečistoća iz kanalizacijskih cijevi, te njihovom transportiranju do mjesta deponiranja, s mogućnošću recikliranja usisane vode i njezinog ponovnog korištenja za ispiranje. Spremnik je podijeljen na dva dijela s pomičnom pregradnom stijenom, koju je moguće pozicionirati u različitim položajima (omjerima) za čistu vodu i otpadnu vodu ovisno o namjeni vozila za čišćenje ili ispiranje kanalizacije.
Vozilo je predmet ugovora o javnoj nabavi za dobavu vozila za održavanje sustava odvodnje u okviru projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Čakovec“, koji je potpisan u veljači ove godine.
«Dobiveno vozilo za čišćenje i ispiranje kanalizacijskog sustava znatno će unaprijediti kvalitetu gospodarenja kanalizacijskim sustavom na području Čakovca i okolice. Kako se i sama provedba projekta polako bliži svom kraju, vjerujem da će vozilo uskoro biti u upotrebi kako bi saniranu i novoizgrađenu mrežu što duže koristili i očuvali na dobrobit naših građana.“ – izjavio je direktor Međimurskih voda, Vladimir Topolnjak prilikom primopredaje.
 UKRATKO O PROJEKTU:
„Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Čakovec“ je infrastrukturni projekt koji se sufinancira iz strukturnih fondova EU a uz Grad Čakovec, u projekt je uključeno i pet okolnih općina: Nedelišće, Pribislavec, Strahoninec, Sveti Juraj na Bregu i Šenkovec. Ovaj infrastrukturni projekt ukupno je vrijedan više od 273 milijuna kuna, a Europska unija ga sufinancira sa 73 %.
Dovršetkom projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Čakovec“ očekuje se smanjenje nekontroliranog ispuštanja otpadnih voda u podzemne vode, zaštita vodnih resursa, stanovništva i okoliša od negativnog utjecaja ispuštanja komunalnih otpadnih voda u otvorene vodotoke kao i poboljšano prikupljanje i pročišćavanje otpadnih voda u aglomeraciji radi potpune sukladnosti s Direktivom EU o odvodnji i pročišćavanju komunalnih otpadnih voda.

vozilo3 vozilo2 vozilo1vozilo_4

Skip to content