Nakon što su u ožujku započeli radovi na izgradnji kolektora uz prostor bivše vojarne, radovi na obnovi i izgradnji kanalizacijske mreže, koja se na širem čakovečkom području provodi u sklopu projekta “Aglomeracija Čakovec”, krenuli su punim intenzitetom.

U ulici A. Starčevića u tijeku su radovi a rekonstrukciji kanalizacije mreže te je dosad izvedeno cca 160 metara mreže. Radovi u Ulici dr. Ante Starčevića trebali bi biti gotovi 23. rujna, kada bi trebala završiti i rekonstrukcija kod bivše vojarne, gdje će biti postavljeno 535 metara mreže.

Radi se i u Industrijskoj zoni Istok Čakovec gdje je u svibnju počela rekonstrukcija dionice Kolektora IV i industrijskog kolektora. Završetak se očekuje u drugoj polovici studenog ove godine. Radovi na rekonstrukcijama obavljaju se i na kolektorima I, II i III, a predvidivi završetak radova na njima je veljača 2016.

U naselju Ksajpe u Šenkovcu izveden je dio dionice gravitacijskog cjevovoda te su započeli i radovi uz prometnicu. U tijeku su radovi i na sanitarnom kolektoru Hrebec u Šenkovcu, koji će biti završeni u prosincu. Dosad je izveden kompletan gravitacijski dio kolektora a u tijeku je izvedba tlačnog cjevovoda nakon čega će biti izvedene precrpne stanice.

U općini Štefanec u tijeku je polaganje kanalizacijskog kolektora u dužini od 450 metara a radovi traju i na sustavu Lopatinec – Brezje gdje je u planu za srpanj izvođenje cjevovoda u dužini od gotovo 1,5 kilometara.

Radovi traju i u naselju Macinec gdje se do kraja srpnja planira postaviti 228 metara kanalizacijskog kolektora te 388 metara tlačnog voda.

U prvoj polovici kolovoza započet će radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacijske mreže u Istarskom naselju u Čakovcu, a krajem mjeseca i rekonstrukcija dijela sustava odvodnje Šenkovec sa spojem na kolektor Hrebec. U kolovozu bi trebali započeti i radovi na kanalizacijskoj mreži za naselja Črečan, Gornji Kuršanec, Trnovec te Parag.