UGOVORENA IZGRADNJA UREĐAJA ZA PROČIŠĆAVANJE OTPADNIH VODA AGLOMERACIJE DONJA DUBRAVA

U srijedu, 27. siječnja 2021. godine u prostorijama Međimurskih voda u Čakovcu potpisan je Sporazum za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Donja Dubrava.

Sporazum, čija je ukupna vrijednost 49.042.960,14 kn uvećana za pripadajući iznos poreza na dodanu vrijednost, potpisali su direktor Međimurskih voda Vladimir Topolnjak i za zajednicu ponuditelja : Loveco d.o.o. Rijeka kao vodeći član i Izgradnja d.o.o. Domašinec kao član zajednice ponuditelja, Stjepan Barbarić, predsjednik uprave vodećeg člana zajednice ponuditelja.

Današnjim svečanim potpisivanjem završava postupak javne nabave za šestu komponentu aglomeracije Donja Dubrava, čime je aglomeracija u potpunosti ugovorena, rekao je Vladimir Topolnjak.  Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda  Donja Dubrava kapaciteta je 13 000 ekvivalent stanovnika s uključenim III. stupnjem pročišćavanja i kompletnim postrojenjem za obradu mulja.

Uređaj će pročišćavati sanitarne otpadne vode sa područja Grada Preloga (naselja Oporovec, Cirkovljan, Draškovec, Hemuševec i Čukovec), te Općine Sveta Marija (Donji Mihaljevec i Sveta Marija), Općine Donji Vidovec (naselje Donji Vidovec), Općine Donja Dubrava (naselje Donja Dubrava) i Općine Kotoriba (naselje Kotoriba). Predviđeni rok za kompletan završetak radova je 26 mjeseci, što uključuje projektiranje, izgradnju, testove po dovršetku, pokusni rad te puštanje u pogon.

Skip to content