ZAPOČELI RADOVI NA IZGRADNJI SUSTAVA ODVODNJE I PROČIŠĆAVANJA OTPADNIH VODA AGLOMERACIJA DONJA DUBRAVA I MURSKO SREDIŠĆE

24. veljače 2020., ČAKOVEC – Nakon što su prošle godine, nakon dugog iščekivanja, potpisani ugovori za dva kapitalna projekta u Međimurskoj županiji – izgradnju sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Donja Dubrava i izgradnju sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Mursko Središće, sada su službeno i otvoreni radovi na obje aglomeracije.

Radove na aglomeraciji Donja Dubrava izvodi Tegra d.o.o. iz Čakovca u zajednici ponuditelja sa mađarskim Szabadisc co.ltd., dok radove na aglomeraciji Mursko Središće izvodi Tegra d.o.o. s podugovarateljima.

Što se tiče samih radova, na aglomeraciji Donja Dubrava u tijeku su radovi na gravitacijskoj kanalizaciji u naseljima Donji Vidovec i Čukovec i do sada je postavljeno cca 340 m cijevi. U narednom razdoblju očekuju se izvedbeni projekti za 6 crpnih stanica, a zatim bi se dinamikom od svaka 2-3 tjedna izgradila jedna crpna stanica. U idućem razdoblju radovi će se proširiti i na ostala naselja, od kojih među prvima na naselje Cirkovljan.

Na aglomeraciji Mursko Središe u tijeku su radovi u ulici Slatine, gdje je skinut asfalt na cijeloj dionici od 875 m2, položen je cijevni razvod ukupne duljine trase 279 m2 te su izvedeni radovi na asfaltiranju završnog sloja. Također, u tijeku je izrada izvedbenih projekata za Sveti Martin, Selnicu, Hlapičinu, Brezovec, Vrhovljan i Žabnik te se u kratkom roku očekuju izvedbeni projekti za 6 crpnih stanica. U planu su radovi u Gornjem Kraljevcu, Murskom Središću, Čestijancu, Lapšini i Jurovcu, a za 2 tjedna i u Selnici. Svim mještanima unutar aglomeracija koji su s Međimurskim vodama d.o.o. potpisali Ugovore, paralelno sa izvođenjem sustava odvodnje izvesti će se besplatni kanalizacijski priključak.

Skip to content