MEĐIMURSKE VODE – PREPOZNATE KAO KVALITETNI PRUŽATELJ VODNIH USLUGA U REGIJI

Dana 22.11.2022. godine Međimurske vode bile su domaćin stručnjacima iz vodnog sektora Srbije, u sklopu studijske posjete Republici Hrvatskoj koja je sastavni dio Programa EU podrške reformama u području vodnih usluga u Republici Srbiji. Osnovni cilj ove posjete bilo je upoznavanje sudionika javnih komunalnih tvrtki iz Srbije i predstavnika nekoliko ministarstava Republike Srbije s primjerima dobre prakse u vodnom gospodarstvu na području Republike Hrvatske, a posjet je organiziran od strane tvrtke Eptisa Southeast Europe d.o.o. iz Beograda.

Predstavnici Međimurskih voda sudionike su upoznali sa područjem rada te su uz stručno vođenje zaposlenika Međimurskih voda obišli lokacije uređaja za pročišćavanje u Čakovcu, laboratorija Međimurskih voda te najvećeg međimurskog vodocrpilišta, onog u Nedelišću. Sudionici su time dobili informacije o organizaciji i poslovanju javnih isporučitelja vodnih usluga u RH iz prve ruke, na primjeru Međimurskih voda, jednog od vodećih isporučitelja u RH. Ujedno, predstavnici Međimurskih voda, upoznali su sve prisutne o budućim planovima razvoja, naprednim poslovnim procesima nadzorno upravljačkog sustava vodoopskrbe i odvodnje te planovima za gradnju sunčane elektrane, instalirane snage 1,3 MW, na samom vodocrpilištu.

Po završetku obilaska, sudionici posjete izrazili su posebno zadovoljstvo što su imali prilike posjetiti Međimurske vode i na taj način dobiti niz zanimljivih i korisnih informacija, koje će im pomoći u daljnjem razvoju vodnih usluga i razvoju strategije vodnog gospodarstva.

Skip to content