MEĐIMURSKE VODE  SPREMNE ZA NOVI INVESTICIJSKI CIKLUS

U organizaciji Austrijskog Veleposlanstva u Republici Hrvatskoj 23.studenog 2022. godine u Zagrebu, održan je Austrijsko-hrvatski gospodarski susret pod nazivom: „EU projekti: vodoopskrba, odvodnja, pročišćavanje otpadnih voda“. Uz značajan broj austrijskih gospodarstvenika s područja vodnoga gospodarstva, gospodarskom susretu su prisustvovali i brojni domaći sudionici, predstavnici nadležnih ministarstava, Hrvatskih voda, te javni isporučitelji vodnih usluga, konzultanti i projektanti. Tijekom službenog dijela održano je desetak prezentacija i poslovnih predstavljanja u kojima je prikazano aktualno stanje u pripremi i provedbi EU projekata vodnog sektora u Hrvatskoj, te spremnost austrijskih gospodarstvenika za sudjelovanjem u realizaciji takvih projekata.

U radu gospodarskog susreta aktivne su bile i Međimurske vode, uz sudjelovanje direktorice Sunčane Glavina i tehničkog direktora Daria Bana, te je tehnički direktor održao prezentaciju pod nazivom: „Planirani kapitalni projekti u odvodnji na području Međimurske županije“ kojom su predstavljeni planovi daljnjeg razvoja sustava odvodnje i pročišćavanja u Međimurju, kao i status aktualnih novih projekata i njihova spremnost za realizaciju.

U kasnijem druženju tijekom neformalnog dijela gospodarskog susreta, austrijski sudionici izrazili su zainteresiranost za buduću suradnju u pripremi i provedbi prezentiranih projekta Međimurskih voda te istaknuli kvalitetu rada i značaj Međimurskih voda kao jednog od vodećih isporučitelja vodnih usluga u RH, što dokazuje velik broj uspješno završenih infrastrukturnih projekta ali i onih koji su trenutno u provedbi.

Skip to content