Visoki vodostaji – kvaliteta vode

Drage Međimurke i Međimurci,

s obzirom da se proteklih nekoliko dana suočavamo s ekstremno visokim vodostajima naših rijeka Mure i Drave, koje su se na nekim područjima i izlile iz svojih korita i time ugrozile imovinu i živote stanovnika, želimo Vas informirati (umiriti) o tome kako je sustav javne vodoopskrbe i dalje u potpunosti stabilan bez ikakvih poremećaju u funkcioniranju te je voda zadovoljavajuće kvalitete i zdravstveno ispravna.

Na našim crpilištima Nedelišće i Prelog voda se crpi iz dubine odnosno vodonosnog sloja u kojem je ona visoke kvalitete. Prije same distribucije, crpljena voda se preventivno dezinficira klorom te se izravno iz crpki isporučuje u sustav javne vodoopskrbe i tako sve do krajnjih korisnika. Pošto je čitav sustav tlačni, ne postoji mogućnost, a samim time niti strah za bilo kakvo onečišćenje radi opasnosti od poplava.

Osim toga, Međimurske vode rade redovna i periodička ispitivanja, kao i sve druge potrebne radnje (npr. ispiranje, odzračivanje) i time kontinuirano prate i održavaju kvalitetu vode i osiguravaju njezinu zdravstvenu ispravnost.         

Vaše Međimurske vode

Skip to content